SQL Server 2019

Eredeti Microsoft Windows SQL Server 2019 operációs rendszer licencek hivatalos forrásból, 100% garanciával! Vásárolj jogtiszta licencet otthoni vagy irodai felhasználásra megbízható forrásból!


4termék14

Ideális választás, ha Windows-alapú adatbázis megoldást keresel

Az SQL Server egy úgynevezett relációs adatbázis-kezelő rendszer, amely immár három évtizede megtalálható a Microsoft alapvető szerveroldali termékcsaládjában. Ez persze nem véletlen, hiszen a Windows-alapú SQL adatbáziskezelők között megkerülhetetlen megoldássá vált az évek során.

A Microsoft az SQL Server sokféle kiadását forgalmazza, ezek különböző felhasználói rétegeket képesek kiszolgálni a kisebb rendszerektől kezdve egészen a sok egyidejű kérést kiszolgáló, nagyméretű felhőalapú rendszerekig.

A szoftver egy adatbázis-kiszolgálóként funkcionáló program, melynek elsődleges feladata az adatok konzisztens tárolása és azok dinamikus lekérdezhetőségének biztosítása olyan formában, hogy a kapcsolódó szoftveralkalmazásokat megbízhatóan ki tudja szolgálni. Ezek az alkalmazások futhatnak ugyanazon a szerverszámítógépen, de természetesen ugyanúgy lehetnek egy másik, tetszőleges távoli gépen is. Ez utóbbi működési modellnél az adatkapcsolat megvalósítása az interneten keresztül történik.

 

Melyik SQL Server verziót válasszam?

A Microsofttól megszokhattuk, hogy a különböző programjaiból folyamatosan újabb verziók válnak elérhetővé, nincs ez másként az SQL Server esetén sem. A cég természetesen az adatbázis rendszereit is folyamatosan fejleszti, ahogyan a futtatókörnyezetek is folyton változnak.

Jelenleg a 2019-es kiadás számít a legfrissebb verziónak, emiatt ha rendelkezésre áll a futtatásához szükséges számítógép, akkor ezzel a verzióval jársz legjobban. Vásárolj jogtiszta licenszet: megbízható, hivatalos forrásból, számlával és 100%-os garanciával!

Az alkalmazás több változatban is elérhető:

Ezek közül talán leginkább az univerzálisan használható SQL Server 2019 Standard verziót ajánljuk számodra.

 

A Microsoft SQL Server 2019 gépigénye

    • Processzor: minimum 1,4 Ghz-es 64 bites processzor, de még inkább ajánlott a 2 Ghz, vagy gyorsabb 64 bites egység megléte. Az x86 alapú processzorok nem támogatottak!
    • Memória: minimum 1 GB, de az adatbázismérettől függően ennél jóval nagyobb memória ajánlott!
    • Merevlemez: legalább 6 GB tárhely
    • Monitor: minimálisan 800x600-as felbontás megléte
    • Operációs rendszer: Windows 10 TH1 1507 vagy újabb, illetve Windows Server 2016 vagy újabb verzió.

 

Az ingyenes megoldás: SQL Server 2019 Express

A Microsoft SQL Server 2019 Express a Microsoft SQL Server népszerű relációs adatbázis-kezelő rendszerének ingyenesen letölthető és szabadon használható változata. Ezt a verziót direkt a kisebb léptékű alkalmazásokhoz és beágyazott rendszerekhez fejlesztették ki a Microsoft szoftvermérnökei.

Az SQL Server Express márkanév a 2005-ös kiadásnál jelent meg először. Ezt is megelőzve, az SQL Server 2019 Express verziójának gyökerei a Microsoft Database Engine (MSDE) termékig nyúlnak vissza, amelyet még az SQL Server 2000-rel együtt biztosítottak először.

A Microsoft SQL Server Express az SQL Server igény szerint kezelt példányának egyfajta változata. Főként fejlesztési célokra használható a fennálló kötöttségek miatt, hiszen a hálózati kapcsolatok nem használhatóak, ahogyan a maximális adatbázisméret sem haladhatja meg a 10 GB-ot. Mindezek a tulajdonságok valamelyest behatárolják az alkalmazhatóság körét.

Ha valakinek ezek a korlátozott verzióban található limitációk problémát jelentenek, a széleskörű használatba vétel előtt mindenképpen érdemes hivatalos SQL Server 2019 Standard licenszt vásárolnia.