SQL Server 2019

Eredeti Microsoft Windows SQL Server 2019 operációs rendszer licencek hivatalos forrásból, 100% garanciával! Vásárolj jogtiszta SQL Server 2019-et otthoni vagy irodai felhasználásra megbízható forrásból!


4termék14

Ideális választás, ha Windows-alapú adatbázis megoldást keresel

Az SQL Server egy úgynevezett relációs adatbázis-kezelő rendszer, amely immár három évtizede megtalálható a Microsoft alapvető szerveroldali termékcsaládjában. Ez persze nem véletlen, hiszen a Windows-alapú SQL adatbáziskezelők között megkerülhetetlen megoldássá vált az évek során.

A Microsoft az SQL Server sokféle kiadását forgalmazza, ezek különböző felhasználói rétegeket képesek kiszolgálni a kisebb rendszerektől kezdve egészen a sok egyidejű kérést kiszolgáló, nagyméretű felhőalapú rendszerekig.

Az SQL Server 2019 szoftvere egy adatbázis-kiszolgálóként funkcionáló program, melynek elsődleges feladata az adatok konzisztens tárolása és azok dinamikus lekérdezhetőségének biztosítása olyan formában, hogy a kapcsolódó szoftveralkalmazásokat megbízhatóan ki tudja szolgálni. Ezek az alkalmazások futhatnak ugyanazon a szerverszámítógépen, mint az SQL Server 2019, de természetesen ugyanúgy lehetnek egy másik, tetszőleges távoli gépen is. Ez utóbbi működési modellnél az adatkapcsolat megvalósítása az interneten keresztül történik.

 

Melyik SQL Server verziót válasszam?

A Microsofttól megszokhattuk, hogy a különböző programjaiból folyamatosan újabb verziók válnak elérhetővé, nincs ez másként az SQL Server esetén sem. A cég természetesen az adatbázis rendszereit is folyamatosan fejleszti, ahogyan a futtatókörnyezetek is folyton változnak.

Jelenleg az SQL Server 2019 számít a legfrissebb verziónak, emiatt ha rendelkezésre áll a futtatásához szükséges számítógép, akkor ezzel a verzióval jársz legjobban. Vásárolj jogtiszta Microsoft SQL Server 2019 licenszet: megbízható, hivatalos forrásból, számlával és 100%-os garanciával!

A Microsoft SQL Server 2019 több változatban is létezik:

Ezek közül talán leginkább az univerzálisan használható SQL Server 2019 Standard verziót ajánljuk számodra.

 

A Microsoft SQL Server 2019 gépigénye

    • Processzor: minimum 1,4 Ghz-es 64 bites processzor, de még inkább ajánlott a 2 Ghz, vagy gyorsabb 64 bites egység megléte. Az x86 alapú processzorok nem támogatottak!
    • Memória: minimum 1 GB, de az adatbázismérettől függően ennél jóval nagyobb memória ajánlott!
    • Merevlemez: legalább 6 GB tárhely
    • Monitor: minimálisan 800x600-as felbontás megléte
    • Operációs rendszer: Windows 10 TH1 1507 vagy újabb, illetve Windows Server 2016 vagy újabb verzió.

 

Az ingyenes megoldás: SQL Server 2019 Express

A Microsoft SQL Server 2019 Express a Microsoft SQL Server népszerű relációs adatbázis-kezelő rendszerének ingyenesen letölthető és szabadon használható változata. Ezt a verziót direkt a kisebb léptékű alkalmazásokhoz és beágyazott rendszerekhez fejlesztették ki a Microsoft szoftvermérnökei.

Az SQL Server Express márkanév a 2005-ös kiadásnál jelent meg először. Ezt is megelőzve, az SQL Server 2019 Express verziójának gyökerei a Microsoft Database Engine (MSDE) termékig nyúlnak vissza, amelyet még az SQL Server 2000-rel együtt biztosítottak először.

A Microsoft SQL Server Express az SQL Server igény szerint kezelt példányának egyfajta változata. Főként fejlesztési célokra használható a fennálló kötöttségek miatt, hiszen a hálózati kapcsolatok nem használhatóak, ahogyan a maximális adatbázisméret sem haladhatja meg a 10 GB-ot. Mindezek a tulajdonságok valamelyest behatárolják az alkalmazhatóság körét.

Ha valakinek ezek a korlátozott verzióban található limitációk problémát jelentenek, a széleskörű használatba vétel előtt mindenképpen érdemes hivatalos SQL Server 2019 Standard licenszt vásárolnia.