Windows jegyzettömb

A windows jegyzettömb egy szövegszerkesztő alkalmazás, amely nem dokumentumszerkesztő ezáltal nem támogat semmilyen formázást. Az összes Windows operációs rendszerrel rendelkező számítógépen megtalálható. A jegyzettömb segítségével rövid szöveges jegyzeteket, megjegyzéseket, listákat vagy akár hosszabb dokumentumokat is létrehozhatunk.A windows 98 óta lehetőség van a nyomtatás betűtípus és a szerkesztés beállítására, de ezt sem fájlban tárolja hanem gépenként mint beállítás.

A Windows jegyzettömb segítségével könnyen kezelhetők a szövegfájlok, amelyeket lehet menteni, szerkeszteni, nyomtatni és megosztani. Az alkalmazás nagyon hasznos lehet, amikor gyorsan szeretnénk feljegyezni valamit, vagy amikor szeretnénk egyszerűen dolgozni a szövegfájlokkal.

A windows jegyzettömb könnyű szövegeket kezel ezért tökéletesen használható volt MS-DOS és Windows 9x rendszerfájlok szerkesztésére. A windows jegyzettömb egyik fő rendeltetése az hogyha egy formázott forrásból mint például weblap vagy word dokumentumból szöveget másolunk, akkor a jegyzettömb eltávolítja az összes formázást, és csak a szöveg fog megmaradni, és ezt csakis formázás nélkül lehet majd tovább másolni.