Windows Defender

A Windows Defender egy ingyenes víruskereső és biztonsági szoftver, amelyet a Microsoft kínál, és a Windows rendszer része. A Defender védelmet nyújt a vírusok, rosszindulatú programok, kémprogramok és egyéb online fenyegetések ellen. A Windows Defender automatikusan frissül a legújabb védelmi szolgáltatások biztosítása érdekében, és rendszeresen ellenőrzi a rendszer állapotát, hogy megakadályozza a vírusok és egyéb fenyegetések bejutását.

A Defender segítségével a felhasználók biztosíthatják számítógépük védelmét a vírusokkal és más online fenyegetésekkel szemben anélkül, hogy más víruskereső szoftvert is kellene telepíteniük.

A vírusok és kártevők elleni védelem mellett a Windows Defender tartalmazza a Fokozott biztonságú Windows-tűzfal funkciót is, amely nem éppen kezdőbarát eszköz, de átfogó, mindenre kiterjedő tűzfal szabályokat hozhatunk mind kimenő, mind bejövő irányokba. A tűzfal kulcsszerepet játszik hálózatunk védelmében, ezért örömmel láttuk, hogy a Microsoft egy ilyen átfogó eszközt bocsát a felhasználók rendelkezésére.