Windows alapítója

A világon az egyik legnépszerűbb operációs rendszer a Windows, amely számos funkciót kínál a Userek számára. Viszont kevesen tudják csak, hogy ki áll a Windows mögött, és hogyan fejlesztették ki ezt az operációs rendszert.

A Windows alapítója Bill Gates, aki az egyik legbefolyásosabb és legsikeresebb ember az informatika világában. Bill Gates 1955-ben született, és még középiskolás korában megírta első számítógépes programját. Az évek során fejlesztette programozási ismereteit, és 1975-ben megalapította a Microsoft vállalatot, amely azóta a számítógépipar egyik legbefolyásosabb szereplőjévé nőtte ki magát.

A Microsoft elsődleges célja olyan operációs rendszerek létrehozása volt, amelyek könnyen használhatóak és megfelelnek a felhasználói igényeknek. 1985-ben Gates és csapata a Microsoftnál kiadta a Windows 1.0 operációs rendszert, amely grafikus felhasználói felületet adott a felhasználóknak, és megkönnyítette a számítógépek használatát.

Az első verzió nem volt túl sikeres, de a Microsoft folytatta az operációs rendszer fejlesztését és javítását, majd 1990-ben kiadta a Windows 3.0-t, amely az operációs rendszert teljesen új szintre emelte. Ez a verzió egy csomó új funkciót hozott a felhasználóknak, beleértve az ikonokat, egér használatot, a háttérben futó alkalmazásokat és még sok más hasznos funkciót.

Bill Gates igazi áttörése azonban a Windows 95 1995-ös kiadásának napján következett be. Ennek az operációs rendszernek a kiadásával a mindennapi élet részévé váltak a számítógépek, mivel teljesen új élményt kínáltak a felhasználók részére. Bevezette a start menüt, amely azóta is az operációs rendszer egyik fő jellemzője.