Antivírus szoftverek

A digitális rosszindulatú programok azóta léteznek, amióta az internet megjelent, és mindenki számára elérhetővé vált szerte a világon. Eleinte viszonylag ártalmatlanok voltak, meglehetősen kisebb kellemetlenségeket okozva, de mára olyan sokat fejlődtek, hogy akár anyagi helyzetünket is komolyan veszélyeztethetik. Létezik erre egy megoldás, amelyet az antivírus szoftverek megoldanak.

Az antivírus szoftverek a számítógépes vírusok, kémprogramok és egyéb rosszindulatú szoftverek azonosítására, megelőzésére, eltávolítására vagy karanténba helyezésére tervezett program. Az antivírus szoftver figyeli a számítógépet, és azonosítja a potenciálisan veszélyes tevékenységeket vagy fájlokat.

Az antivírus szoftverek fontos szerepet játszanak a számítógép biztonságának megőrzésében. Segítenek megvédeni a user személyes adatait, dokumentumait és fájljait, illetve megakadályozzák a számítógép lassulását, összeomlását és az egyéb káros hatásokat. Az antivírus szoftver folyamatosan frissíti adatbázisát azért, hogy hatékonyan védje magát az egyre újabb vírusok ellen.