Blog

A Microsoft Windows népszerűsége töretlen

2024.05.16 11:15
A Microsoft Windows népszerűsége töretlen

Írjunk bármilyen évet, a Microsoft Windows alkalmazásai évről évre keresettek, és egyre többen töltik le őket. Miben rejlik a siker titka, és hogyan lehet hosszú éveken át folyamatosan fenntartani ezt a népszerű státuszt? Ennek jártunk utána rövid írásunkban.

Microsoft 365: a World, Excel és Power Point alapvetése

A Microsoft 365 a brand egyik éljátékosa. Előfizetésekor a felhasználó megkapja a szövegszerkesztésben verhetetlen World-öt, az adatok elemzésében kiemelkedő Excelt és a prezentációkészítésben kiválóan használható PowerPointot. A havidíj kifizetésekor szerencsére nem kell annyira mélyen a zsebünkbe nyúlni, mint gondolnánk: szerényebb összegért is megkaphatjuk ezeket a szolgáltatások, amik már alapvetően számítanak a felhasználók körében. 

Miért olyan népszerűek ezek a Windows termékek? A World gördülékeny könnyedséggel, számos eszköztárral avatja professzionális élménnyé a szövegírást, legyen szó egy szakdolgozatról, egy céges dokumentumról vagy akár egy saját könyv megírásáról. 

Pár ezer forintos havidíj befizetése után még több Microsoft alkalmazáshoz is hozzáférést kapunk, így az Accesshez, a Publisherhez és az Outlookhoz is.

Jegyzetelj profi módra az UpNote-tal és a Crafttal!

A Windows jegyzet appjai keresztplatformon jól futnak, így folyamatosan elérhető helyzetben lesznek a feljegyzések, bármikor könnyedén használhatjuk őket. A Craftban minden dokumentumot egyetlen felületen láthatunk, fölöttük a kiindulópontot jelentő szűrőkkel, és a saját ötleteink szerint szerkesztett sablonokkal (méghozzá kategorizálva, ami nagyszerűen használható a meeting feljegyzések, a CV-k és a linkgyűkjtemények esetében is). A napi feladatok listája áttekinthetővé válik a Naptár nézetben, a Minden dokumentum nézetben pedig a feljegyzések fölött a napi jegyzeteket is nyomon követhetőek.

Az ötletek rendezésének másik nagyágyúja az UpNote: rendszerezi a jegyzeteket, és koncentráltabbá változtatja a munkavégzést. Az UpNote-ban hashtagekkel, beágyazott jegyzetfüzetekkel teszi könnyebbé a mindennapi feladatok megoldását, ráadásul kulcsszavakkal is szűrhetőek a jegyzetek. 

Jegyzetelni egy olyan tevékenység, amiben könnyen „szétesik” az ember figyelme, ezért annyira keresettek napjainkban is ezek a Windows-termékek.

 

Menedzseljük a tennivalóidat a Microsoft to Do-val, a TickTickkel és a Todoist-tel

Ezek közül a Microsoft To Do büdzsékímélő módon teljesen ingyenesen elérhető, és a Windows 11 alatt tökéletesen fut. Magasabb szintet nyújt a TickTick és a Todoist, mert sokkal szebb a felületük, komplexebb élményt adnak. Az alapfunkciók mindkettőnél ingyenesek, és csak komolyabb használatot lehetővé tevő extrákért kell előfizetni rájuk. 

A PDF-szerkesztés nagyágyúi: Ashampoo PDF Pro 3., Ashampoo PDF Free

Az Ashampoo PDF Pro 3 a komolyabb verzió, hűen beszédes nevének Pro utalásához. Vonzerejéhez tartozik, hogy a szemnek kifejezetten kedvező szembarát” módban is dolgozhatunk vele, nem fárasztja annyira a szemet, mint a PDF-eknél oly gyakran használt fehér felületek. Másrészt elegáns a megjelenítése, és annyira könnyedén használható, mintha egy modern szövegszerkesztővel dolgoznánk.  

Az Ashampoo PDF Free ingyenes, azonban mindent tartalmaz, ami a PDF-dokumentumok átalakításában lényeges, és a jegyzetelésben szintén a segítségünkre lesz.

A Windows kreatív oldala: az Adobe Creative Cloud

Az Adobe CC izgalmas innovációival vonzza a felhasználókat. Sokkal gyorsabban és látványosabban alkothatunk vele az Illustrator, a Premiere Pro és a Lightroom MI-alapú beállításaival. Az Adobe CC növeli az alkotás hatékonyságát a Photoshopban és az Illustratorban. CC tagsággal akár 20.000 betűtípus is elérhetővé válik, és a Behance közösségében másoknak is megmutathatjuk fantáziadús alkotásainkat.